تعداد این باتریهای خراب تولید شرکت سونی به حدی بوده است که اعتبار این شرکت ژاپنی زیر سؤال رفتهاست و مسئولین این شرکت را بر آن داشته است تا با وضع قوانین جدید و سختگیری در خط تولید خود، اعتبار ز دست رفته را بازگردانند.
در تازهترین اقدام این شرکت روز گذشته بیانیهای صادر کرد و از کلیه کسانی که از باتریهای این شرکت در محصولات خود استفاده کردهاند درخواست کرد هرچه سریعتر آنها را برای تعویض به نمایندگیهای این شرکت تحویل دهند.
طبق اعلام رسمی این شرکت با توجه به دو مورد مرجوعی انبوه در جمعه هفته جاری، تعداد باتریهای مرجوع شده در کل کشورها به 7 میلیون عدد رسیدهاست که همگی آنها از نوع باتریهای lithium-ion بودهاست.
این شرکت از اعلام کل مبلغ ضرر وارد شده در اثر تعویض این 7 میلیون باتری خودداری است.
توشیبا و فوجیتسو آخرین شرکتهایی بودند که باتریهای ساخت سونی را مرجوع کردند و یک روز قبل از آنها IBM نیز 526000 عدد باتری را مرجوع کرده بود.
ماه قبل نیز اپل و Dell بیش از 6 میلیون باتری را به این شرکت عودت دادند. Dell مجموعاً 4 میلیون و 200 هزار عدد و اپل یک میلیون و هشتصد هزار عدد مرجوعی داشتند.
توشیبا 830 هزار عدد از باتریهای استفاده شده در مدلهای Dynabook, Qosmio, Satellite و Tecra را دارای مشکل دانسته و مرجوع کرد.
فوجیتسو نیز اعلام کرده در 19 مدل از نوتبوکهایش از این باتری استفاده کردهاست.
البته خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر آتشسوزی و یا آسیب دیدن کاربران در اثر خرابی باتریها منتشر نشدهاست.
سونی اعلام کرده که حرارت بیش از حد این باتریها در اثر اشتباه در طراحی بودهاست و تنها در شرایط بسیار خاص و با اتصالی قطعات فلزی داخل باتری به مدارهای دیگر ممکن است آتش سوزی حاصل شود که احتمال آن بسیار کم است.
باتریهای خراب از آوریل سال 2004 تا جولای سال 2006 پخش شدهاست و بدیهیاست کسانی که در این فاصله نوتبوک خریدهاند و باتری آن ساخت شرکت سونی است و گرمای زیادی تولید میکند، میبایست برای تعویض آن اقدام کنند.
البته سونی از این تکنولوژی در دستگاههای دیگر نظیر DVD Player ها و دوربینهای فیلمبرداری نیز استفاده کردهاست ولی تاکنون گزارشی مبنی بر خرابی و تولید گرمای بیش از حد در آنها اعلام نشدهاست.
مسئولان سونی اعلام کردهاند که خط تولید را نقطه به نقطه بررسی میکنند و دلیل بروز این اشکال را طی گزارشی در آینده نزدیک به اطلاع عموم خواهند رساند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند این اتفاق در واقع باعث شرمساری صنایع الکترونیک ژاپن است زیرا اکثر شرکتهای معروف ژاپنی در آن دخیل بودهاند.
آنها همچنین معتقدند این موضوع باعث خواهد شد که تعداد زیادی از افرادی که در زیر مجموعههای سونی کار میکنند، شغل خود را از دست دهند و سونی نیز ضرر زیادی را متحمل شود.
با وجود تمام این اظهار نظرها، مسئولان سونی اعلام کردهاند که تمام سعی خود را برای کاهش مقدار ضرر و زیان شرکت خواهند کرد.
روزنامه آساهی چاپ ژاپن مبلغ خسارت سونی را حداقل 30 بیلیون ین(254.2 میلیون دلار) اعلام کرده است.
سهام سونی با% 0.83 درصد کاهش در بازار بورس توکیو به 4.780 ین (40.71 دلار) رسیده است.
به نظر میرسد مشکلات بهوجود آمده و خسارت ناشی از خرابی باتریها برای شرکتی مثل سونی به حدی زیاد باشد که مجبور به تعدیل نیرو و فعالیتهایش تا پایان سال جاری شود.